DÍKY ZA POVZBUZENÍ A RADU

ZIMNEJ KRÁSY ŠPORTU

DÍKY ZA POVZBUZENÍ A RADU

Příspěvekod MiriamDimadi » čtv 08. srp 2024 1:49:10

SKROMNÝ GENTLEMAN A VZÁCNÝ ČLOVĚK KAROL DIVÍN

Při mapování „ZL0ŽITÉ CESTY 0DDANÝCH DUŠÍ KRASOBRUSLENÍ“ mne Karol Divín
povzbudil a nezištně mi radil.
Je mi líto, že jsem mu nestihla sdělit, že připravené prostředky na uvedenou publikaci,
doplněnou o dobové fotografie, pohltili nepřátelé života.
Nejdřív drzé víry, které stále neodcházejí, ale se mutují. A teď hlasatelé světového míru
a přátelství na věčné časy, zmutovaní chamtivostí na nelidské agresory.
Proto jsem se rozhodla vzpomínky zatím umístit na web "Lampárnasos", aby měli možnost
příznivci krasobruslení si je připomenout…
Právě jsem kopírovala vzpomínku Karola Divína na mnohonásobnou oslavu jeho významného
výročí, když jsem z televizních zpráv zaslechla oznam o jeho odchodu.
Když jsem procitla z nečekané zprávy, přečetla jsem si pozorně kopírující část.
Zjistila jsem, že mi z mého originálu vypadla důležitá část, bez které by mohlo vést k úvahám,
jak mohl Karol Divín za krátkou chvílí děkovat za ocenění v Bratislavě, v Brně a ještě k tomu
v Ostravě, když už nebruslil a dokonce nevlastnil letadlo.

Zamyslela jsem se nad touto „šťastnou náhodou“, jako nad upozorněním rádce, abych si to
opravila...
Přiznám se, že patřím k těm hříšníkům, kteří se přesvědčili, že duše zesnulých pobývají ještě
čtyřicet dnů mezi námi, aby si vyřídily případné resty či zkontrolovaly, zda je všechno v pořádku
nebo se ještě jednou rozloučily.
Tuto tradici dodržují mnohé národy tím, že se po čtyřiceti dnech ještě jednou loučí se svým
zesnulým pietním obřadem jako na pohřbu.
Právě proto jsem i já přidala „své přesvědčující zážitky“ do složky „ZÁHR0BÍ“.

Karol Divín byl skromný gentleman, kterého si všichni, kdo ho znali, nesmírně vážili.
Ještě jednou děkuji vzácnému člověku za povzbuzování, rady a poslední připomínku…

„Mila pani Madzirovova, Dakujem za Vas e-mail. Chcem sa vyjadrit k tomu, co pisete.
Vsetko je pisane velmi pekne a peclivo, len ja sa citim polichoteny, ze je tam tolko
chvaly na moju osobu.
Teraz sa s manzelkou chystame na cestu do Chorvatska, takze budem doma az v Juli.
Prajem Vam vela zdaru vo Vasej praci, s pozdravom,

Karol Divin.
Datum: 31. 5. 2017 13:37:54“

A díky za hodnocení své snahy...
MiriamDimadi

Zpět na ODDANÉ DUŠE SAMOUKOV