SOS ČESTNÉHO ODBORNÍKA

ZIMNEJ KRÁSY ŠPORTU

SOS ČESTNÉHO ODBORNÍKA

Příspěvekod MiriamDimadi » čtv 08. srp 2024 7:32:59

DÍKY ZA POVZBUZENÍ A RADU

Před Vánocemi 1923 jsem dokončila závěrečnou kapitolu životních osudů „Smoliarky“ a při kávě
jsem si uvědomila, že už nemám sily přepsat ze strojopisu do počítače podkladové příběhy ranného
dětství Smoliarky, které připravené k publikaci mi nějaký horlivec odcizil kvůli počítači.
Je to smutné konstatování pro všechny zainteresované, protože je to kronika hrdinských Kysučanů
od děti po nejstarší za 2.světové války malebných obcí Riečnice a Harvelky, které se nepodařilo
fašistům zničit za všestrannou pomoc partyzánům v kysuckých horách.
O to bolestnější je dokazování, že totalitní režim pod nadvládou „bratské pomoci“ zbytečně zničil
obě malebné obce s novými a rozestavěnými výdobytky. Obyvatelé jako vyhnanci museli hledat
náhradní ubytování po celé Republice s neukončeným majetkoprávným vyrovnáním bez zaužívaných
a slibovaných tržných cen kvůli malé vodní nádrži, s kterou mohli spolu existovat a přinesla by pro
obyvatelé i celou bývalou vlast vyšší životní úroveň.
Za ztrátu hmotného a kulturního dědictví, zbytečné vysoké náklady za demolici a navíc nedostatečného
majetkoprávního vyrovnání ani za velké snížení životní úrovně a předčasný či dobrovolný odchod ze
světa nebyl nikdo brán k odpovědnosti.
Pochopitelně vodní nádrž s přezdívkou “KYSUCKÉ MORE SĹZ“ se naplňovala v r. 1969, když nastalo i
převlékaní kabátů provinilců…

S dobrým pocitem dokončené práce jsem tradičním kliknutím uzavřela obsah Lampárny.
Jako technický antitalent jsem s překvapením hleděla na netradičně postupné uzavíraní přes dvacítky
témat s téměř pět tisíc příspěvků.
Pokud jsem se vzpamatovala z překvapení zůstala v obsahu asi tisícovka příspěvků, které byly však
odtržené od témat.
Do administrace Lampárny jsem se však nemohla dostat podle původního hesla přes hodinu.

Usoudila jsem jako pacient, že si musím odpočinout, abych se uklidnila a jako technický antitalent,
že počítač si musí odpočinout spolu se mnou.
Po krátkém odpočinku jsem se pokusila oživit amputovaný počítač.
V administraci na mne čekalo vysvětlení:
"Pouáívate zastaralou verzi phpBB.
„Konverze vstupní a výstupních znaků HTTP není správně nastavena“
„Nejvíce zde současně bylo přítomno 64 uživatelů dne ned 10. pro 2023 16:28:16 “HTTP

Zřejmě 64 uživatelů netušilo jako i já, že za úhradu instalace aktivní verze a udržovací roční poplatky
jsem jenom prodlužovala důchodový věk stařenky „phpBB“.

Oddané duše slavné éry krasobruslení za své úsilí reprezentovat svou vlast v těžké pováleční době by si
zasloužily poděkování a úctu nenarušenými vzpomínkami.
Rovněž jako obyvatelé Riečnice a Harvelky, kteří se nikdy nevzdali neboť svým potomkům odevzdávají
nejvzácnější dědictví. Lásku k domovu

Věřím, že se najde odborník, který nainstaluje na web inteligentnější verzi jakou mne přivítala
„Umělá inteligence“ v novém počítači.

Stařenka „phpBB“ se domnívá , že začarovaný kruh může odčarovat jedině přirozená inteligence
čestného odborníka…
MiriamDimadi

Zpět na ODDANÉ DUŠE SAMOUKOV